Designed to look great long after the seasonal trend is dead

Halsduk ambassadeur Edith Bosch in de Spotlight

Vandaag in de spotlight, Edith Bosch, voormalige Nederlandse judoka woonachtig in Amsterdam. Ze werd wereldkampioene, Europees kampioene en meervoudig Nederlands kampioene. Nam viermaal deel aan de Olympische Spelen en won hierbij in totaal drie medailles (1 x zilver en 2 x brons). Tegenwoordig is Edith Co-Owner bij AYWE.

Kan je mij iets meer vertellen over je achtergrond, wie is Edith?

Ik kan mijzelf het best omschrijven als energiek, open, krachtig, liefdevol, eerlijk, authentiek.

Ik ben geboren en getogen in Den Helder (marinestad). De jongste dochter van Pim (marineofficier) en Anne-Marie.  Zusje van Karen en Suzan. Opgegroeid met sport en zussen waar ik zelf vaak mee in competitie was. Veel, heel veel gesport, daarnaast gestudeerd. (MEAO – HEAO, MASTER) Woon in Amsterdam met mijn boxer Joep en Britse Korthaar Jara.

Hoe was je leven als sportvrouw en hoe is je leven nu?

Tijdens mijn leven als sportvrouw was ik heel hard voor mijzelf. Ik trainde 24/7 en was er ultieme structuur. Eten – trainen – slapen. Veel reizen voor toernooien. Vaak aan het afvallen om op gewicht te zijn ( -70kg).  Ik was letterlijk en figuurlijk aan het vechten. Bang voor mijzelf eigenlijk.

Hoe anders is het nu. Ik leef mijn passie, voel mij echt bevoorrecht in het leven dat ik zoveel vrijheden heb en mijzelf dat kan veroorloven. Ik ben ontspannen, geniet, weinig structuur en ik verwonder mij graag over ALLES.

Je hebt ook deelgenomen aan Expeditie Robinson. Zelfs gewonnen! Wat was je mooiste ervaring?

Mijn mooiste ervaring is dat ik de kans heb gekregen om te kijken hoe ik zou omgaan met honger, angst en verveling. De proeven waren… WOW en ik voelde mij zo vereerd dat ik mee mocht doen. Een van de mooiste momenten was dat ik in de finale stond…. Toen wist ik dat ik ging winnen en viel er echt iets van mij af. 16kg lichter, een stuk wijzer en supertrots kwam ik van het eiland. 

Sinds januari 2020 ben je co-owner bij AYWE. Kan je uitleggen wat jullie doen en wat is jouw functie binnen het bedrijf?

Samen met nog een aantal anderen is het onze passie om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen zichzelf bewuster te worden van dat ze vaak meer zijn dan ze denken en veel meer kunnen dan ze denken. En ook dat we veel meer verbonden zijn met elkaar dan we denken.  Wij coachen, (individu-team) leiden mensen op tot coach of leidinggevenden die meer op een coachende manier willen leidinggeven. We verzorgen workshop, trainingen, inspiratie … Alleen maar leuke dingen. Ik ben zelf coach, ondernemer en opleider.

Je zit ook in het bestuur van Stichting Sport Helpt. Waar staat deze Stichting precies voor en wat is jouw rol?

Stichting Sport Helpt zet zich in om ernstig zieke kinderen een glimlach te bezorgen door zoveel mogelijk droomontmoetingen te verzorgen met sporthelden. Het neemt niet de ziekte weg maar wel voor even. Ik zet mij hiervoor in omdat die kinderen in mijn optiek helden zijn. Ziek en toch zo veerkrachtig.

Wat zijn jouw ultieme geluksmomentjes?

Een koffiemomentje thuis (cappuccino met havermelk), een croissantje op zaterdag. Verbinden met mensen waar ik van hou. Blijdschap en liefde zien op straat, bijvoorbeeld een vader en kind voor het stoplicht die een moment delen en ik dat ook zie. Momenten met Jara en Joep, die mij aan het lachen maken.

Iemand helpen, zomaar omdat het kan.

Als je 1 persoonlijke levensles zou mogen delen, welke zou dat dan zijn?

Dat het begint en eindigt bij jezelf. Hoe je naar jezelf kijkt en over jezelf denkt (zelfbeeld). Dat wat je laat zien aan gedrag, is altijd een projectie van wat er binnen in jou speelt.  Dus de uitnodiging is om naar binnen te gaan en daar te kijken. Het zou zo jammer zijn als je naar anderen wijst en zegt dat het aan hen ligt. De mensen die je het meest irriteren, frustreren of waar je het hardste oordeel over hebt, zijn eigenlijk gewoon een spiegel (en dus een cadeautje), die je laten zien wat je van binnen nog hebt op te lossen.

Tot Slot;

Wat is jouw favoriete Halsduk item?

Waarom deze vraag? Ik vind alles mooi! Als ik moet kiezen zou ik nu zeggen mijn one of a kind kimono en mijn lange zijden kimono, zijden gouden broek. Maar ook mijn wollen blauwe kimono, zomerse groene… ooohhh ik moest mijn favoriete aangeven. (bloos, ALLEMAAL)

Hoe combineer jij jouw Halsduk het liefst?

Dat ligt aan de gelegenheid. Casual met Spijkerbroek en gympjes of net met hakken. Je kan alle looks maken met de Halsduk items.

deel deze talk met vrienden

Processing...

Silk

Limited Edition

Cashmere

Merino wool

Made to order

One of a kind

Cardigans

Kimonos / kaftans

Elin Top

Elin Pants

Denim kimono jacket

Denim pants

Overslag jurk

Broek

Denim kimono jasje

Denim broek

Join the Halsduk society