Designed to look great long after the seasonal trend is dead

Amanda rijff

In de spotlight, Amanda Rijff, make-upartist en beauty expert. Zij behoort tot de top van Nederlandse make up artists. Daarnaast is zij eigenaar en oprichtster van Fabelish.com en heeft ze haar eigen boek Flawless uitgebracht.

Wie is Amanda?

Ik ben een make-up artist en beauty expert in hart en nieren. Het delen van mijn kennis en expertise, het bieden van een helpende hand, zijn aspecten die ik met alle liefde dagelijks toepas. Ik geloof in de balans van een totaalplaatje. Je kan er van je schouders tot je voeten leuk gestyled uitzien, maar wanneer het van je kruin tot je schouder niet klopt, dan kan je niet van een balans spreken. Overigens begint het wel van binnenuit. Goed voor jezelf zorgen door gezonde voeding, sporten, fijne huidverzorging. Dat is wie ik ben en waar ik graag voor sta.

Je bent geboren in Engeland en op jonge leeftijd naar NL verhuist. Hoe was het om als jong meisje in NL te gaan wonen?

Ik vond het destijds erg spannend. Ik sprak de Nederlandse taal niet en moest mijn vrienden missen. Een nieuw begin. Gelukkig ging het allemaal voorspoedig, leerde ik vlot Nederlands, maakte nieuwe vrienden en de rest is history ha ha.

Wanneer ontdekte jij je liefde en passie voor visagie?

Mijn passie voor make-up begon op jonge leeftijd al. Ik kon heel gefascineerd naar gezichten kijken en heb al vroeg een fetisj ontwikkeld voor lippenstift. Dat vond ik geweldig. Voornamelijk om te zien hoe een beetje kleur een gezicht totaal kon veranderen.

Waarin onderscheid jij jezelf ten opzichte van andere make up artists? Wat is jouw signature?

Goede vraag! Ik denk dat iedere visagist zijn/haar eigen kwaliteiten heeft. Mensen kennen mij vanwege mijn “Flawless Face” signatuur: opgemaakt zijn zonder er in de basis opgemaakt uit te zien. Een gezonde en stralende huid is voor mij altijd de leidraad. Van hier uit kan je alle kanten op. Daarnaast krijg ik vaak als compliment dat ik echt luister. Dus niet iemand aanhoren om antwoord te kunnen geven, maar echt luisteren naar wat iemand bedoeld te zeggen en hier de juiste make-up vertaalslag in weten te maken. Dit klopt tot nu toe altijd. Inmiddels ben ik 16.000 vrouwen en enkele mannen verder…

Vorig jaar wisten we nog niets over Covid-19. Je reisde veel voor je werk binnen NL maar ook internationaal. Door Covid zijn we allemaal behoorlijk beperkt. Wat voor impact heeft dit op jou gehad en hoe ga je hier zowel privé als zakelijk mee om?

De beperking zorgde ervoor dat ik echt moest schakelen. Wanneer je gewend bent om maandelijks te reizen, waarvan vorig jaar zelfs meer in het buitenland dan in het binnenland, dan word je op creatief vlak behoorlijk uitgedaagd. Gelukkig wed ik niet op één paard oftewel; ik doe verschillende dingen, waardoor ik op meerdere vlakken inzetbaar ben. Ik heb een behoorlijk netwerk opgebouwd, ook in de het buitenland. Gelukkig hebben we internet en Zoom, waardoor veel werkzaamheden gewoon door konden gaan. Verder heb ik de fysieke masterclasses (privé visagie lessen aan o.a. zakenvrouwen) succesvol om kunnen zetten naar een online format. Het slaat dusdanig aan, dat de online versie een vast onderdeel van het boekingsaanbod wordt. Uiteraard heeft dit virus ook op mij impact. Gelukkig heb ik positivisme hoog in mijn top 5 talenten en daar doe ik dan af en toe een beroep op. De eerste golf was indrukwekkend, maar dat er een tweede golf eroverheen komt en misschien wel een derde, laat je nog meer realiseren hoe serieus en ongewoon dit is. Bij mij rijst dan de vraag wat kunnen we hiervan leren? Ik hoop eigenlijk dat we minder bezig blijven zijn met onszelf als individu, maar meer interesse hebben in elkaar en hoe we het doen als gemeenschap.

Meer dan 15.000 mensen heb jij in jouw visagie stoel gehad. Is er nog 1 persoonlijkheid die je graag nog eens in je stoel zou willen ontvangen?

Jaaa! Ik heb een aantal binnen en buitenlandse royalty’s in mijn visagie stoel mogen ontvangen en het lijkt me eer om Maxima een keer van visagie te mogen voorzien. Maar nu ik er zo over nadenk, zou ik het ook leuk zou vinden om jou een keer op te mogen maken. Nu al zin in ☺.

Hoe vind jij balans tussen privé en werk?

Balans vind ik door dagelijks te sporten. Hardlopen is mijn ding en een manier om echt even één te zijn met jezelf. Daarnaast doe ik verschillende vormen van fitness. Van Bodypump tot bodyshape en een aantal keer per week body Balance, een combinatie van Tai Chi, yoga en pilates.

Als je 1 persoonlijke levensles zou mogen delen, welke zou dat dan zijn?

Durf om regelmatig uit je comfortzone te stappen, hoe eng het soms misschien ook voelt. Ook vind ik het belangrijk dat je je eigen (levens) pad kiest. Niet te veel kijken naar wat anderen doen maar doen wat goed voelt voor jou. Jouw wensen, jouw dromen. En hou je balans door hierop te focussen.

Welke dromen zou je graag nog willen realiseren?

Ik ben een dankbaar mens. Ik heb al zoveel mooie samenwerkingen en ervaringen mogen hebben. Een nieuw boek schrijven staat momenteel hoog op mijn lijstje. Daarnaast wil ik vooral doorgaan met de dingen waar ik nu mee bezig. Alleen groter en nog meer op internationaal niveau. Als laatste; hoe fijn is het wanneer we weer volop mogen reizen. Misschien moet ik er meteen een mini wereldreis van maken. Zolang ik kan pluggen kan ik bijna overal werken ☺

Tot Slot;

Wat is jouw favoriete Halsduk item?

De roze kimono is nog steeds mijn favoriete Halsduk item en draag ik met veel plezier.

Hoe combineer jij jouw Halsduk het liefst?

De zijde kimono is op oneindig veel manieren te combineren. Bijvoorbeeld over een simpel hemdjurkje en slippers of over juist over een mouwloze chique jurk of meer als jasje over een pantalon en top. De veelzijdigheid maakt het een superfijn kledingstuk.

deel deze talk met vrienden

Processing...

Silk

Limited Edition

Cashmere

Merino wool

Made to order

One of a kind

Cardigans

Kimonos / kaftans

Elin Top

Elin Pants

Denim kimono jacket

Denim pants

Overslag jurk

Broek

Denim kimono jasje

Denim broek

Wordt een Halsduk VIP member

(*)Deze code is niet van toepassing op Limited Editions en sales.