Designed to look great long after the seasonal trend is dead

Halsduk Ambassadeur Angela Ursem in de “Spotlight”

Angela Ursem, oprichtster van het huidverzorgingsmerk “Food for Skin”.
Angela kon geen huidverzorgingsproduct vinden waar haar huid blij van werd en wat notabene ook nog eens duurzaam in Nederland gemaakt werd. Samen met haar zus (van beroep schoonheidsspecialiste) besloten zij hun eigen product op de markt te brengen.

Wie is Angela?

Angela (49) is een slasher: ondernemer/zakenpartner/vrijwilliger/moeder/vrouw/vriendin/collega ;-). Zo is het ook echt voor mij: altijd bezig, het liefste 10 dingen tegelijkertijd! Ik woon met man en kids op IJburg, een mooie wijk net buiten de ring van Amsterdam.

Wat is jouw achtergrond?

Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik eerst 10 jaar in vaste dienst gewerkt als merkenbouwer voor corporates zoals Heineken International en daarna 10 jaar als (interim) marketing manager voor te gekke en inspirerende consumentenmerken zoals G-Star, Nike, Joolz, AH en Tony’s Chocolonely. Ik heb dus prachtige voorbeelden van echt groei bedrijven mogen meemaken, die me continue uitdaagde een stap verder te gaan. Heel dankbaar dat ik dit heb mogen doen!

Wat was jouw motivatie om je eigen “groene” huidverzorgingslijn op de markt te zetten?

Sinds een aantal jaren probeer ik bij alles wat ik doe, koop of overweeg, te bedenken of er ook een andere optie is, die minder schadelijk voor mens en planeet is. Ik ben me zeer bewust dat wij deze planeet niet geërfd hebben van onze voorouders, maar lenen van onze kinderen. We hebben echt de verantwoordelijkheid hier anders en beter mee om te gaan. Zo kwam ik op een gegeven moment ook meer te weten over huidverzorging en schrok ervan hoeveel troep er gebruikt wordt om bv. Een crème smeerbaar te maken. Microplastics of hormoonverstorende stoffen worden bewust als goedkope ingredienten toegevoegd. Deze microplastics zijn te klein om bij de zuivering eruit gehaald te worden en belanden dus via je doucheputje, in de oceaan, op je bord… in ons complete eco systeem. Niet nodig, kunnen we makkelijk voorkomen! Door al die zooi er uit te laten en te werken met natuurlijke ingredienten die echt goed werken voor je huid en geen schade doen aan de natuur. Everybody happy!

Ik kon geen merk vinden waar mijn huid blij van werd, dat duurzaam in NL is geproduceerd, 100% natuurlijk is en vegan. Dus riep ik tegen mijn zus: ‘Waarom kan ik het niet vinden?”. Mijn zus Cathy is al 30 jaar schoonheidsspecialiste. Haar antwoord? Dan moeten we het maar zelf op de markt gaan brengen! Twee jaar hebben we gedaan over het ontwikkelen (naast onze fulltime banen) en toen midden in de pandemie onze baan opgezegd en gestart!

Waarin onderscheidt Food for Skin zich ten op zichtte van andere huidverzorgingsmerken?

Er komen gelukkig steeds meer mooie duurzame merken zonder zooi en dat juichen we toe! Hoe meer hoe beter. Ieder merk heeft zijn sterke punten dus inmiddels is er voor bijna iedereen wel een fijn duurzaam product te vinden. Food for Skin richt zich op de mens die weet dat we duurzamer met onze planeet moeten omgaan, maar geen concessies willen doen op de werking van de huidverzorgingsproducten. Kwaliteit & duurzaam dus!

De duurzaamheid zit ‘m bij ons in alle besluiten die we moeten nemen. Van verpakking (glas) tot verzenddoosje (ongeprint zodat je ‘m nog eens kunt gebruiken) tot de ingredienten: sowieso natuuurlijk, met een zo laag mogelijke footprint en zoveel mogelijk gebruik makend van reststromen.

Wij geloven in een goede balans tussen people, planet & profit en zijn daarom een pending B-corps. In alle besluiten die we nemen, wegen we af of het wel goed is voor de mens, dier, planeet en of het commercieel haalbaar is. We zijn er van overtuigd dat dit de nieuwe norm in ondernemen moet zijn!

Een gezin, een eigen bedrijf en bestuurslid van Stichting Kromkommer, betekent heel hard werken. Hoe vind jij balans tussen werk en privé?

Haha, die balans zoek ik al minimaal 15 jaar. Zeker sinds de komst van de kinderen is het buffelen. Maar ik doe dingen waar ik passie voor heb, waar ik energie van krijg en zo is het goed vol te houden. Ik zou nooit een job kunnen doen waar ik geen energie van krijg. Dan kan ik het echt niet meer in balans houden. De balans in tijd is erg lastig, want ik ben gewend veel uren aan mijn werk te besteden en ben een perfectionist, dus dat nog wel eens scheef. Daarom heb ik besloten de 100% regel toe te passen: ik ben of 100% aan het werk, of ben er 100% voor mijn kinderen of 100% voor vrienden. Dingen doen met aandacht dus, quality time!

Wat zijn je toekomstplannen voor Food for Skin?

Om impact te kunnen maken moet je schaal hebben. We gaan dus groot worden! De focus ligt nu nog op NL, maar zodra dat goed loopt gaan we Europa in met een gedreven team. Ook hopen we veel samenwerkingen te kunnen opstarten, zodat we gezamenlijk de beauty industrie wat schoner kunnen maken. Samen gaat zoveel sneller dan alleen! Ik hoop met Food for Skin het verschil te kunnen maken, door mensen bewust te maken waar ze mee smeren, maar ook door de industrie te laten zien dat het WEL kan: prachtige producten zonder zooi!

Welke dromen wil je graag nog realiseren zowel privé als zakelijk?

Prive en zakelijk zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik zou ongelofelijk graag met Food for Skin willen doorgroeien met een team waarbij ikzelf niet meer zo hard nodig ben, waardoor er ook tijd ontstaat om bijvoorbeeld eens een paar jaar vanuit het buitenland te kunnen gaan werken. Ik hou van nieuwe dingen zien, doen en ontdekken, en de wereld is zo mooi. Ik zou het zonde vinden om altijd vanuit 1 plek te werken. Daar ga ik voor zodra de kinderen gaan studeren.

Als je 1 persoonlijke levensles zou mogen delen, welke zou dat dan zijn?
Sta in je eigen kracht. Wat kan jij, wat wil jij, wie ben jij? Doe geen dingen omdat anderen dat van je verwachten, of omdat het zo ‘hoort’. Leef op je eigen wijze, vaar op je eigen koers.

Tot Slot;

Wat is jouw favoriete Halsduk item?

Ik ben echt dol op de denim kimono jasjes. Stijlvol op een bijpassende Halsduk broek, of stoer op een Mud Jeans met Veja sneakers. Ik ben niet heel gek op printjes, dus de denim is goed aan mij besteed! Dit jasje kun je echt overal op dragen en door de details van de contrasterende bies of de vogelprint is het echt een uniek stuk.

deel deze talk met vrienden

Processing...

Silk

Limited Edition

Cashmere

Merino wool

Made to order

One of a kind

Cardigans

Kimonos / kaftans

Elin Top

Elin Pants

Denim kimono jacket

Denim pants

Overslag jurk

Broek

Denim kimono jasje

Denim broek

Wordt een Halsduk VIP member

(*)Deze code is niet van toepassing op Limited Editions en sales.