Designed to look great long after the seasonal trend is dead

Halsduk Ambassadeur Barbara Peek in de “spotlight”

Wie is Barbara en wat is jouw achtergrond?

Ik kom uit een ondernemersgezin van 7 kinderen waarvan 6 dochters en 1 zoon. Als middelste uit het gezin heb ik leren vechten als geen ander. Tijdens mijn jeugd hoorde ik niet bij de oudste 3 dochters en bij de jongste 3 voelde ik me te groot. Mijn vader was een succesvol ondernemer die altijd “out of the box” ondernam en dat andersom denken heb ik via mijn vader sterk ontwikkeld. Helaas is mijn vader 14 jaar geleden overleden aan prostaatkanker, maar nog dagelijks denk ik terug aan de lessen die ik van hem heb geleerd. Mijn meisjesnaam is Peek en niet voor niets heet mijn merk nu LaPeek. Noem het maar een ode aan mijn vader.

Je hebt het ideale sportjurkje ontworpen. Wanneer is dit idee bij jou geboren?

Toen ik op mijn 44e naar Vinkeveen verhuisde met man en 3 jonge kinderen ben ik weer lid geworden van een tennisvereniging. Ik heb altijd nieuwe mensen via sport leren kennen, dus dit was een logische stap. Gelukkig werd ik geplaatst in een competitieteam met 4 supertoffe vrouwen. Inmiddels zijn het hele dierbare vriendinnen geworden. Wat ons verbond was dat we allemaal gek waren op zwarte sportkleding. Ladies in Black werden we vaak genoemd. Wat we nooit konden vinden was het ideale zwarte sportjurkje dat we allemaal aan konden. En als je bedenkt dat we van maat 38 variëren tot maat 48 was dat ook niet te doen. Mijn vriendinnen porden me aan om het ideale sportjurkje te gaan ontwikkelen. Dit was 8 jaar geleden, inmiddels bestaat Lapeek alweer 4 jaar.

Waarin onderscheidt een La Peek sportjurk zich t.o.v. andere sportjurkjes?

De jurkjes van Lapeek zijn de enige sportjurkjes ter wereld die van maat 32 tot en met maat 50 gaan. Ook de enige sportjurkjes die super lang gemaakt worden zodat de lengte na aankoop aangepast kan worden aan de ideale lengte van jouw benen. De cup is tot in de perfectie gegradeerd waardoor ik iedere buste blij kan maken. Het jurkje is super tijdloos en duurzaam gemaakt waardoor vrouwen er minstens 5 jaar plezier van kunnen hebben. In vier jaar tijd heb ik pas 1 jurkje retour ontvangen. Dat is het ultieme bewijs dat mijn jurkje iedere vrouw past en bovendien slanker doet lijken. En dan werkt het ook nog eens dat ik naast het zwarte jurkje de kleuren custom made maak waardoor de jurkjes van Lapeek exclusief zijn en blijven.

Wat is jouw nummer 1 Golfbaan in Nederland?

Dat is uiteraard The International onder de rook van Amsterdam. Ik ben hier sinds 2016 lid geworden en ik houd van de sfeer van deze club. Het is een club die super zakelijk wordt gerund en waar veel succesvolle ondernemers uit de buurt van Amsterdam ook lid zijn. Geen ouderwetse sfeer zoals op veel kakkineuze clubs in Nederland, maar echt een sfeer waarbij iedereen zich welkom voelt. En dan de baan. Die is zo ontzettend moeilijk dat ik niet uitgekeken raak op een rondje golf. De horeca die in mijn ogen minstens zo belangrijk is haalt het beste in mij naar boven. Geen rondje golf zonder een rondje clubhuis voor mij!

Je bent een netwerkster pure sang. Waarom is netwerken volgens jou essentieel?

Netwerken is één van de belangrijkste pijlers om een succesvolle onderneming te kunnen runnen. Zonder een sterk netwerk verlies je heel veel kansen. Op een nieuwe baan, op een promotie of op een nieuwe klant. Als mensen het eenmaal gemaakt hebben stoppen ze vaak met netwerken omdat ze te druk zijn geworden. Dit is het domste wat je kunt doen. Zodra je omzet zakt kun je weer overnieuw beginnen met netwerken en dan zijn ze vaak te laat omdat een concurrent die wel is blijven netwerken ze voorbijgereden is. Blijf netwerken want je bent zo goed als je laatste netwerk zeg ik altijd!

Welke tip zou jij mee willen geven aan een onervaren netwerker?

Ga kijken daar waar jij je thuis voelt. Vaak verbindt een hobby of sport en zijn daar altijd weer businessclubs bij aangesloten. Als je iets met elkaar deelt is dat in mijn ogen de allerbeste verbindende factor. In mijn geval heb ik mijn netwerk gecombineerd met golf. Maar je kunt je ook aansluiten bij een professionele netwerkorganisatie. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van https://www.netwerkgidsnederland.nl/. Golf je nog niet? Dan raad ik je aan om deze winter je baanpermissie te halen en gewoon te gaan spelen. Je kunt deze sport minimaal tot je 80e beoefenen en je krijgt er veel nieuwe (zaken)vrienden bij, hoe leuk is dat!

Je bent onderneemster, je geeft lezingen en je hebt een prachtig gezin. Hoe vind jij balans tussen privé en je werk?

Haha, dat is harstikke moeilijk. Ik vind werken zo ontzettend leuk dat ik ieder gaatje dat ik heb gebruik om te werken. Terwijl ik dit schrijf is het Vaderdag en zitten de kids Kapla te bouwen met hun vader en kruip ik even lekker achter mijn computer. Als zelfstandig ondernemer is er altijd wel wat te doen. Maar dat betekent ook vrijheid van werken binnen mijn agenda. Op een doordeweekse dag naar een presentatie op school van een van mijn kinderen is dan ook nooit een probleem. Mijn kracht is dat ik onwijs goed kan plannen en nooit te laat kom. En nee, ik ben zeker niet perfect maar ik heb wel een onwijs lieve man die iedere dag de was doet voor ons gezin en dan kook ik weer met liefde. Teamwork it is.

Als je 1 persoonlijke levensles zou mogen delen, welke zou dat dan zijn?

Jeetje, wat een vraag zeg…! Misschien wel deze “durf te delen” dan word je vanzelf groot! En dan met name zakelijk bekeken. Gewoon maar even een voorbeeld. Ik sta met name bekend als het ideale netwerkjurkje op de golfbaan. Dat is zo gegroeid omdat er meer genetwerkt wordt op de golfbaan dan op de tennisbaan. Anyway, ik golf met Robine Lempers van PAR69. Sinds 3 jaar een van de mooiste golfmerken in Nederland. Iedereen om ons heen noemt ons concurrenten en denkt dat we elkaar niets gunnen. Niets is minder waar! Om dit te bewijzen organiseren wij deze zomer op 14 augustus een golftoernooi dat draait om fashion, friendship & golf. Op deze dag gaan we voor 72 toffe golfvrouwen een geweldig event organiseren. Hoe gaaf is dat. Zie het maar alsof Adidas en Nike samen een event organiseren voor hun klanten. Dat is ondenkbaar toch? Maar wij gaan het doen, en dat is de kracht van “durven te delen”. Lees je dit en denk je, daar wil ik ook aan meedoen, stuur me dan even een email via barbara@lapeek.com en ik stuur je meer info. Zo zie je maar weer, ik grijp iedere kans aan om te netwerken en indirect dus ook te “verkopen”. Leuk toch

Welke dromen wil je nog realiseren?

Dat Lapeek over 7 jaar nog steeds bestaat en dat ik een lookalike van mezelf heb gevonden die Lapeek internationaal gaat uitbouwen. Tegen de tijd dat ik 60 word wil ik samen met mijn man op een boot een trip door de rivieren van Europa gaan maken. Dan neem ik mijn eigen bed mee op de boot en weet ik zeker dat ik lekker slaap. Want ik ben me toch een prinses op de erwt…!

Tot Slot;

Wat is jouw favoriete Halsduk item?

Dat is de zijde sjaal Fåglar large pink. Als ik deze draag over mijn favoriete rode jurkje van Parioli dan kan mijn dag niet meer stuk. Dan regent het complimentjes en voel ik me de mooiste vrouw ter wereld!

Hoe combineer jij jouw Halsduk het liefst?

Het allerliefste over mijn rode jurk van Parioli.

deel deze talk met vrienden

Processing...

Silk

Limited Edition

Cashmere

Merino wool

Made to order

One of a kind

Cardigans

Kimonos / kaftans

Elin Top

Elin Pants

Denim kimono jacket

Denim pants

Overslag jurk

Broek

Denim kimono jasje

Denim broek

Wordt een Halsduk VIP member

(*)Deze code is niet van toepassing op Limited Editions en sales.