Designed to look great long after the seasonal trend is dead

Halsduk ambassadeur Bettina Kampert in de “Spotlight”

Wie is Bettina?

Ruim anderhalf jaar geleden, stelde mijn broer me deze vraag en toen had ik ook geen antwoord. Ik verzandde in antwoorden die meer iets zeiden over wat ik doe en hoe ik dat doe. Zonder nu te zweverig te willen klinken is het voor mij echt een zoektocht maar wel een mooie en interessante. Naarmate ik ouder word ontdek ik steeds meer over mezelf en vooral dat ik niet altijd mezelf ben geweest. Waardevolle lessen en geweldig dat ouder worden ook zijn voordelen heeft.

Je bent stafmedewerker D-OPS Lucht Verkeersleiding Nederland. Kan je uitleggen wat je functie precies inhoudt?

Stafmedewerker klinkt natuurlijk heel algemeen en daarmee dekt het eigenlijk al de lading. Ik ben een duizendpoot. Naast alle voorkomende ondersteunende taken op het gebied beleid, procedures, communicatie, stakeholdermanagement, financiën, etc., ben ik vooral een vangnet en een vraagbaak. Voor heel veel vragen kunnen collega’s bij mij terecht, maar ook voor het pitchen van nieuwe ideeën, delen van zorgen of gewoon een kletspraatje, het komt allemaal voorbij. De ‘stoel’ naast mijn bureau (nu op 1,5 meter) is een groot deel van de dag ‘bezet’ door een collega.

Verder is de samenwerking met de directeur zo goed dat er vele reflectie- en evaluatiegesprekken plaatsvinden; wat gaat er goed, wat kan er beter… ik geniet van deze gesprekken, ik leer nog elke dag!

Naast deze intensieve job, ben je ook moeder van een prachtige dochter. Hoe combineer je het moederschap en je baan?

Toen mijn dochter jong was heb ik de afspraak met mijn werkgevers kunnen maken alleen tijdens schooltijden te werken. Een voorrecht, dat heb ik me zeker gerealiseerd en ik ben er nog altijd dankbaar voor. Inmiddels studeert ze aan de VU in Amsterdam en deelt ze met twee leuke studentes een appartement. Toen ze het huis verliet ben ik een paar maanden heel verdrietig geweest (empty nest syndroom bestaat dus echt). Maar inmiddels heb ik de ‘leegte’ weer ingevuld en kan ik ervan genieten als ze even thuis is.

Moeders en dochters hebben vaak een speciale band. Herken je veel van jezelf in je dochter?

Bij het lezen van deze vraag verscheen een grote glimlach op mijn gezicht. Ja, ik herken mezelf zeker in haar. Hoe verleidelijk het ook is om de positieve eigenschappen te noemen, houd ik die voor mezelf. Ik herken haar twijfels en onzekerheden toen ik haar leeftijd had; de studie; de toekomst; relaties; en in haar geval komt daar nu ook nog COVID-19 bij met alle beperkingen van dien. Er zijn dagen dat ze openstaat voor mijn ‘levenslessen’ maar geloof me, soms ben ik maar gewoon een moeder die er niets van snapt 😊.

De Corona pandemie heeft ons allen in de greep. Wat voor invloed heeft dit op jouw leven?

Ik houd van mensen, gezelligheid, samen sporten, plezier maken… Het kan allemaal niet of in ieder geval in heel beperkte mate. Zelfs mijn collega’s zie ik nu heel weinig vanwege het thuiswerk advies. Ik kan niet wachten tot deze crisis voorbij is maar besef maar al te goed dat het einde nog niet in zicht is. Net als heel veel andere sectoren, wordt de luchtvaart, waarin ik werkzaam ben, hard geraakt. Er wordt gevreesd dat het nog jaren gaat duren totdat we weer op het niveau van vóór de crisis zijn aangekomen. Dat is werk. Ik maak me nog meer zorgen om ouders, kwetsbaren, de zorgsector. Als ik daarover nadenk, heb ik echt helemaal niets te klagen.

Als je 1 persoonlijke levensles zou mogen delen, welke zou dat dan zijn?

Tja, dan kom ik toch weer terug bij de eerste vraag. Neem de tijd, echt de tijd, om te ontdekken wie je bent, wat je wilt, wat je niet wilt en deel dat met je naasten. Het zal je verrassen hoe positief daarop wordt gereageerd. Het kan tot prachtige dingen leiden en ik spreek inmiddels uit ervaring.

Welke dromen wil je nog realiseren?

Ik heb in anderhalf jaar tijd een enorme passie ontwikkeld voor de triathlon. Het is geen eenvoudige sport, vraagt enorm veel trainingstijd maar ik geniet werkelijk van elke minuut die ik daaraan kan besteden. Helaas heb ik mijn trainingen nog niet kunnen inzetten in een echte (recreatieve) wedstrijd vanwege COVID-19, dus ja, die droom heb ik wel: met succes een halve IRONMAN volbrengen.

Tot Slot;

Wat is jouw favoriete Halsduk item?

Het Halsduk kimono jasje. Wat een plaatje en wat een prachtige kwaliteit. Ik voel me geweldig als ik het draag. Soms op een leren broek met hak eronder maar het gaat ook met gemak in combinatie met een jeans en stoere sneakers waarmee de kimono ook nog eens super veelzijdig is.

deel deze talk met vrienden

Processing...

Silk

Limited Edition

Cashmere

Merino wool

Made to order

One of a kind

Cardigans

Kimonos / kaftans

Elin Top

Elin Pants

Denim kimono jacket

Denim pants

Overslag jurk

Broek

Denim kimono jasje

Denim broek

Join the Halsduk society