Designed to look great long after the seasonal trend is dead

Halsduk ambassadeur Florentine Verheijen in de “spotlight”

Iedere maand zet ik een Halsduk Ambassadeur in de “spotlight”. Inspirerende vrouwen met ieder hun eigen achtergrond en ervaringen. Juist in deze tijd vind ik het belangrijk elkaars verhalen te delen.

Wie is Florentine?

Ik ben 49 jaar en woon in Oisterwijk, een mooi dorp in Brabant. Ik heb in Oisterwijk mijn jeugd doorgebracht en vanaf mijn 18e “uitgevlogen” naar Utrecht. Sinds mijn 30e woon ik weer met veel plezier in het dorp waar ik vandaan kom. Ik houd van de intense manier van leven die ik hier voel en de aandacht voor elkaar. De achterdeur is de ingang van een huis en aan de keukentafel (of in het café) wordt het leven doorgenomen en gevierd. Ik ben getrouwd met Koen en we hebben twee zonen en een dochter in de leeftijd van 14, 13 en 10 jaar.

Je bent Human Capital Directeur bij Canon. Kan je uitleggen wat je functie precies inhoudt?

In plaats van Human Resource noemen we personeelszaken binnen onze organisaties Human Capital. We vinden onze collega’s namelijk het voornaamste “kapitaal” van het bedrijf en zijn we bezig met de talenten van iedereen in plaats van het steeds aansturen op zaken die ontwikkeld moeten worden of operationeel van aard zijn. Dit levert uiteindelijk veel meer op, niet alleen zakelijk maar ook privé. Eigenlijk is het raar dat er maar weinig mensen zijn die in het kort kunnen vertellen wat hun talenten zijn en hoe ze die inzetten en wat het ze gebracht heeft. Iedereen die bij ons werkt doet een test en met de uitslag ontdek je wat jouw top 5 talenten zijn en ook je ondersteunende talenten. En hierop coach ik mijn collega’s. Naast het inzicht in waar je zelf goed in bent en waar je energie van krijgt, is het ook leuk om te weten wat de talenten van je collega’s zijn. Zo kijken we ook naar teamsamenstellingen en hoe kun je het beste met elkaar werken om teamdoelstellingen te halen. Naar mijn mening is een rol binnen Human Capital er één van het coachen en hoe kun je op strategische vlakken een bijdrage leveren aan de betrokkenheid van de mensen en een positieve bedrijfscultuur.

Naast deze intensieve job, heb je samen met je man een prachtig gezin. Hoe combineer je het moederschap en je baan?

Ik ben niet het type dat van tevoren alles overdenkt en uitstippelt. Natuurlijk is het een heel bewuste keuze en wens geweest om moeder te worden maar heb ook altijd het gevoel gehad dat het voor mij belangrijk is om daarbij te blijven werken en te leren. Daar had ik van tevoren over kunnen blijven peinzen; van hoe zal het zijn en de beren op de weg zien, maar ik ben meer van het ondergaan hoe het is. En ja het is druk, maar in de praktijk kun je meer hebben dan je denkt. Verder vind ik het belangrijk om positief en flexibel te blijven en te genieten van alles wat er op mijn pad en dat van mijn man en gezin komt.

Wat zijn jouw ultieme geluksmomentjes?

Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik geniet wanneer we met zijn allen aan tafel zitten en er hard gelachen wordt en ik de blije gezichten van mijn kinderen zie. Met vrienden bij elkaar zijn en lekker eten zijn ook geluksmomenten. Maar ook het (hard)lopen in de bossen en het licht valt mooi of ik heb een inzicht gekregen over iets groots of kleins maakt me gelukkig.

Covid-19 heeft ons sinds 2020 in de ban. Hoeveel impact heeft dit op jou gehad? (Zowel zakelijk als privé)

Zakelijk gezien heeft het impact, maar valt de financiële schade mee. Dit komt mede door de creativiteit en flexibiliteit van onze medewerkers. De betrokkenheid is hoog en dat is geweldig om te zien. Maar ik heb ook eenzame collega’s en met name de tweede golf is er één die nogmaals een groot beroep doet op wat we mentaal aankunnen. Daarom is het belangrijk dat we met elkaar in contact blijven en dat er onderling tussen de collega’s momenten zijn waarop je er voor elkaar bent en de checkvraag stelt “hoe gaat het met je” of “kan ik je ergens mee helpen”. Alleen al de vraag stellen is van belang.

Uiteraard heeft dit virus ook op mij impact. Gelukkig heb ik positivisme hoog in mijn top 5 talenten en daar doe ik dan af en toe een beroep op. De eerste golf was indrukwekkend, maar dat er een tweede golf eroverheen komt en misschien wel een derde, laat je nog meer realiseren hoe serieus en ongewoon dit is. Bij mij rijst dan de vraag wat kunnen we hiervan leren? Ik hoop eigenlijk dat we minder bezig blijven zijn met onszelf als individu, maar meer interesse hebben in elkaar en hoe we het doen als gemeenschap.

Als je 1 persoonlijke levensles zou mogen delen, welke zou dat dan zijn?

Wanneer er zich een kans voordoet, grijp hem dan met beide handen aan.

Ik was 24 jaar in dienst bij een heel mooi bedrijf met leuke collega’s, maar zat eigenlijk in een gouden kooitje. Toen kwam er een rijdende trein (in de vorm van een nieuwe uitdaging) voorbij en stelde ik mezelf de vraag: “spring ik erop ja of nee”. En geef ik mijn zekerheden op om alles over een andere boeg te gooien. Ik dacht bij mezelf, die zekerheden zijn eigenlijk ook maar schijnzekerheden. Geloof in jezelf en je kunnen en ik ben op de trein gesprongen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van en benut ik mijn talenten meer en daar krijg ik veel energie voor terug.

Welke dromen wil je nog realiseren?

Ik heb eigenlijk geen specifieke dromen in materiele zin. Wel een beeld als ik kijk naar de toekomst en dat is dat ik mijn verjaardag vier rond mijn 75e en dat ik dan met mijn familie en vrienden, buiten met mooi weer, aan een grote tafel zit met heerlijk eten en een goed glas wijn (wellicht met een dikke sigaar), om het leven te vieren. En dan hoop ik dat mijn familie en vrienden gezond en happy zijn en we elkaar mooie verhalen vertellen en inzichten geven. Tot dat moment zal er nog van alles in mijn (werkende) leven plaatsvinden, waar ik nu nog geen weet van heb, maar dat vind ik mooi. Die route is zeker niet uitgestippeld en zo hoort het volgens mij te zijn.

Tot Slot;

Wat is jouw favoriete Halsduk item?

Mijn favoriet is de Halsduk Fåglar Kimono.

Hoe combineer jij jouw Halsduk het liefst?

Naast dat het pure Nederlandse ambacht is, vind ik het tof dat je Halsduk items zowel zakelijk, feestelijk als stoer kunt dragen. De kimono die ik heb, draag ik soms met een leren legging en de andere keer weer op een spijkerbroek met wit t-shirt eronder. Multi inzetbaar dus!

deel deze talk met vrienden

Processing...

Silk

Limited Edition

Cashmere

Merino wool

Made to order

One of a kind

Cardigans

Kimonos / kaftans

Elin Top

Elin Pants

Denim kimono jacket

Denim pants

Overslag jurk

Broek

Denim kimono jasje

Denim broek

Wordt een Halsduk VIP member

(*)Deze code is niet van toepassing op Limited Editions en sales.