Designed to look great long after the seasonal trend is dead

Halsduk ambassadeur Sonja Pessel in de “Spotlight”

edere maand zet ik een “Halsduk ambassadeur” in de spotlight. Ambitieuze vrouwen met een passie. Vandaag in de spotlight, Sonja Pessel, Een eigenzinnige, creatieve onderneemster en eigenaar van haar woonwinkel Parvani in Kamerik.

Wie is Sonja?

Creatief, eigenzinnig en positief zijn denk ik wel de kernwoorden van wie ik ben. De eerste twee komen goed van pas in mijn werk; steeds weer nieuwe dingen ontdekken, uitproberen en er mijn eigen draai aan geven. En door de winkel kan ik dit met veel mensen delen, dat maakt het nog leuker! Ik probeer zoveel mogelijk positief in het leven te staan, te genieten van en met de mensen die dicht bij me staan. Lekker borrelen, eten, fijne gesprekken met een lach en af en toe een traan…Ik voel me een gelukkig mens.

Je woonwinkel Parvani is gevestigd in Kamerik (Gemeente Woerden). Liggen daar ook je roots?

Ja, ik ben hier geboren en na een jaar of tien in Woerden te hebben gewoond zijn we weer teruggekeerd naar dit gezellige dorp midden in het Groene Hart. We wonen hier heerlijk rustig en als we zin hebben in de drukte van de stad, zijn we binnen een half uur in Utrecht of Amsterdam.

Was het voor jou vanzelfsprekend dat je zelfstandig ondernemer zou worden?

Niet vanzelfsprekend, maar ik kom wel uit een ondernemersgezin en heb hard werken in een eigen zaak van kleins af aan meegekregen. In 2006 ben ik voor mezelf begonnen. Nadat ik een zeer dierbare vriendin ben verloren, besloot ik puur mijn gevoel te volgen. Ik wilde iets doen waar ik blij van werd, dus de week na de begrafenis heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik in het diepe gesprongen. Eerst als decorateur in het schildersvak en later ben ik steeds meer de interieurkant op gegaan.

Met een eigen zaak is altijd een uitdaging om onderscheidend te blijven. Wat is het geheim van Parvani?

Ik denk dat mijn sterke kant is, dat ik me niet zoveel aantrek van wat anderen vinden. Ik volg vooral mijn hart, doe veel op gevoel en durf daar door de jaren heen ook steeds meer op te vertrouwen. Ik vind het leuk om out-of-the-box te denken, zo mijn klanten te verrassen met bijzondere ideeën en ze net dat duwtje geven om niet voor de meest veilige optie te kiezen. Ook zijn we in de winkel continu creatief bezig met de mooie verfkleuren, materialen en producten die we hebben. Door steeds weer mooie combinaties te maken, hopen we onze klanten te blijven inspireren.

De Corona pandemie heeft ons allen in de greep. Er is een leven voor en een leven na de Corona. Hoe groot is de impact op jou, privé en zakelijk?

Deze situatie heeft zeker een grote impact op mij als ondernemer; het is even heel anders werken nu. In het begin heb ik wel wat angstige momenten gekend. Het was moeilijk te beslissen wat ik het beste kon doen met de winkel; open blijven of toch dichtgaan? Ik heb uiteindelijk besloten open te blijven, maar alleen op afspraak te werken. In onze knusse winkel was het voor Corona soms behoorlijk druk en waren we met z’n drieën aan het rennen en vliegen om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Dat gaf mij best wat stress, dus wat dat betreft ben ik blij met deze nieuwe manier van werken. Het geeft me meer rust, omdat ik nu de afspraken met klanten inplan. Ik weet van tevoren waarvoor ze komen, kan al wat dingen voorbereiden en heb daardoor de tijd om ze uitgebreid te adviseren. Een win-win situatie dus eigenlijk 😉 Natuurlijk hoop ik straks ook weer op de spontane shoppers die eigenlijk niet Per se iets nodig hebben, maar gewoon even lekker willen rondsnuffelen en inspiratie opdoen. Maar het werken op afspraak ga ik er zeker ook in houden.

Hoe vind jij balans tussen privé en je werk?

Oei dat is een lastige…. Omdat ik mijn werk zo leuk vind en de winkel naast ons huis is, blijft het soms lastig om dit goed te kunnen scheiden. Ik heb ruim een jaar geleden een tweede mobiele telefoon aangeschaft, wat me veel meer rust geeft. Ik kan nu de werktelefoon na zes uur ‘s avonds en in het weekend wegleggen. Ik ben geen 9-17 type en ben regelmatig ’s avonds nog aan het werk; social media berichten opstellen, offertes maken of meubelen afleveren bij een leuke klant. Maar daarentegen vind ik het een groot geschenk dat ik in de ochtend rustig op kan starten, een wandeling kan maken met onze hond en een lekkere kop koffie kan nemen voor ik aan de slag ga. Ik ben geen vroege vogel, dus plan mijn afspraken nooit voor half tien. Een luxe!

Als je 1 persoonlijke levensles zou mogen delen, welke zou dat dan zijn?

Probeer te doen wat je het allerliefste zou doen; volg je hart en ga ervoor! Het leven is te kort om voor de meest veilige weg te kiezen. Ik ben zo blij dat ik in mijn ideeën ben blijven geloven en ben begonnen aan dit grote avontuur. Vergis je niet, het is veel werk. Je hoofd staat nooit stil en soms zitten er dingen tegen, maar je werk, waar je zoveel uren van je leven tijd aan besteedt, dat moet naar mijn idee iets zijn waar je plezier aan beleeft.

Welke dromen wil je nog realiseren?

Lastige vraag, ik denk nooit zo ver vooruit en heb niet echt grote dromen. Ik hoop nog vele jaren mijn werk te mogen doen en mijn klanten blij te maken, in goede gezondheid te blijven en te genieten van het leven en de mensen en dieren die me lief zijn.

Tot Slot;

Wat is jouw favoriete Halsduk item?

Mijn eerste aanwinst uit jouw mooie collectie: het beige Merino vest/ kimono. Het draagt zo heerlijk en ik kan het op zo veel manieren combineren. Ben al hard aan het sparen voor een volgend item!

Hoe combineer jij jouw Halsduk het liefst?

Het liefst draag ik hem over een kanten top, op mijn favoriete skinny jeans met mijn cowboy laarzen.

deel deze talk met vrienden

Processing...

Silk

Limited Edition

Cashmere

Merino wool

Made to order

One of a kind

Cardigans

Kimonos / kaftans

Elin Top

Elin Pants

Denim kimono jacket

Denim pants

Overslag jurk

Broek

Denim kimono jasje

Denim broek

Wordt een Halsduk VIP member

(*)Deze code is niet van toepassing op Limited Editions en sales.