Over Halsduk

Unieke sjaals & kimono’s, duurzaam Nederlands Design & Vakmanschap met een Scandinavische touch.

"Designed to look great long after the seasonal trend is dead"

Halsduk by Esmee is een gewaardeerd modelabel dat unieke sjaals & kimono’s ontwerpt en verkoopt. Duurzaam Nederlands Design & Vakmanschap met een Scandinavische en Japanse touch. Scandinavië omwille van zijn natuur en het kleurrijke, Japan om zijn sereniteit. Die 2 in combinatie met mijn eigen stijl en kijk op mode vormen zich tot een tijdloos product.

Halsduk is Zweeds voor sjaal

De sjaal is waar Halsduk zijn start kende en waar ik, Esmee, mijn liefde voor kimono’s ontdekte. Na 20 jaar werken in ons familiebedrijf besloot ik een carrièreswitch te maken en mijn passie en liefde voor het creëren van mijn eigen collectie sjaals & kimono’s te volgen.

“Het doel van mijn ontwerpen is het symboliseren van zelfbewuste vrouwen die zichzelf graag willen onderscheiden, net als ik.”

Halsduk by Esmee 006 (1)

“We not only care about materials, we also care about you”

Esmee Markhorst

Esmee Markhorst

Ik ben Esmee, 48 jaar oud, en sinds 2016 bezig aan het bouwen van mijn droom als eigenaar en ontwerper van een exclusief en duurzaam Nederlands merk voor sjaals en kimono’s. 

Ik zie mezelf als een pionier op het gebied van duurzame mode. Omdat ik het op mijn manier doe, zonder beïnvloed te worden door modetrends.
Ik creëer tijdloze producten die reizen met de tijd en de seizoenen. Tijdloos in combinatie met stijl en elegantie. Ook draagbaar voor verschillende gelegenheden. Je kan mijn stukken zo uitbundig of eenvoudig dragen als jij zelf wilt. Jij kiest op welke manier en hoe je ze combineert. De eindeloze combinaties die je ermee vormen kan, daar ben ik zelf zo’n fan van.

Om te creëren wat ik in gedachten heb, werk ik samen met verschillende Nederlandse top ateliers. Zo heb ik een heel goed beeld van hoe mijn producten gemaakt worden, wie mijn producten maakt en wat de werkomstandigheden zijn. Doordat de productie in eigen land plaatsvindt kunnen we efficiënt en erg snel schakelen.

De materialen waarmee ik werk zijn voornamelijk natuurlijke materialen, zoals zijde, kasjmier en merinowol. Maar ook gerecyclede materialen, zoals recycled katoen en recycled denim. Alle producten worden gemaakt in kleine oplages, limited editions of unieke stukken. Zo krijgt elk item de aandacht die het verdient en heb jij jarenlang draagplezier van jouw Halsduk. Dat is beloofd.

Mijn doel is om degenen te bereiken die kiezen voor duurzame en eerlijke productie. Liefhebbers van exclusieve en hoogwaardige producten, waar ook ter wereld.

Reviews

Processing...