Over Halsduk

Unieke sjaals & kimono’s, duurzaam Nederlands Design & Vakmanschap met een Scandinavische touch.

"Designed to look great long after the seasonal trend is dead"

Halsduk by Esmee is een gewaardeerd modelabel dat unieke sjaals & kimono’s ontwerpt en verkoopt. Opgericht in 2016. Duurzaam Nederlands Design & Vakmanschap met een Scandinavische en Japanse touch. Scandinavië omwille van zijn natuur en het kleurrijke, Japan om zijn sereniteit. Die 2 in combinatie met mijn eigen stijl en kijk op mode vormen zich tot een tijdloos product.

Halsduk is Zweeds voor sjaal

Na 20 jaar werken in ons familiebedrijf besloot ik een carrièreswitch te maken en mijn passie en liefde te volgen voor het creëren van eigen ontwerpen. De sjaal is waar het mee begon en gedurende het proces ontwikkelde ik mijn liefde voor kimono’s. Wat een rijke aanvulling bleek te zijn aan mijn collectie.

“Het doel van mijn ontwerpen is het empoweren van zelfbewuste vrouwen die zichzelf graag willen onderscheiden, net als ik.”

Creaties van hand getekende prints, natuurlijke & duurzame materialen en eerlijk vakmanschap, geeft iedere Halsduk een exclusieve ervaring. Dat kan je niet alleen voelen. Je ziet het al vanaf ver! De garens zijn gemaakt met zorg en liefde, met inachtneming van het welzijn van dier, mens en het milieu. Door te kiezen voor rijke, zachte en kwalitatief hoogwaardigere materialen, heb jij nog langer draagplezier van jouw Halsduk.

Halsduk by Esmee 006 (1)

“Ik geef niet alleen om de materialen, maar ik geef ook om jou.”

Esmee Markhorst

Esmee Markhorst

Ik ben Esmee, 48 jaar oud, en sinds 2016 bezig aan het bouwen van mijn droom als eigenaar en ontwerper van een exclusief en duurzaam Nederlands merk voor sjaals en kimono’s.

Ik zie mezelf als een pionier op het gebied van duurzame mode. Omdat ik het op mijn manier doe, zonder beïnvloed te worden door modetrends.

Iedere Halsduk reist mee in de tijd. Halsduk past zich aan aan jou en niet andersom. Mijn creaties zijn tijdloos in combinatie met stijl en elegantie. Ze zijn veelzijdig en draagbaar voor iedere gelegenheid. Je kan mijn stukken zo uitbundig of minimalistisch dragen zoals jij dat zelf wilt. De eindeloze combinaties die je ermee vormen kan, daar ben ik zelf zo’n fan van.

Om te creëren wat ik in gedachten heb, werk ik samen met verschillende Nederlandse top ateliers. Zo heb ik een heel goed beeld van hoe mijn producten gemaakt worden, wie mijn producten maakt en wat de werkomstandigheden zijn. Doordat de productie voornamelijk in eigen land plaatsvindt kunnen we efficiënt en erg snel schakelen.

De stoffen waarmee ik werk zijn voornamelijk natuurlijke materialen, zoals zijde, kasjmier en merinowol. Maar ook gerecyclede materialen, zoals recycled katoen en recycled denim. Alle producten worden gemaakt in limited editions, custom made of unieke stukken. Zo krijgt elk item de aandacht die het verdient en heb jij jarenlang draagplezier van jouw Halsduk. Dat is beloofd!
Mijn doel is om degenen te bereiken die kiezen voor duurzame en eerlijke productie. Liefhebbers van exclusieve en hoogwaardige producten, waar ook ter wereld.

Reviews

15% korting op je bestelling
  1. 15% korting bij aankoop van een Halsduk*
  2. Je ontvangt als eerste de nieuwtjes
  3. Je bent als eerste op de hoogte van de sales
  4. Gratis Halsduk styling advies (thuis (NL) of bij Halsduk) 

*Deze code is niet van toepassing op Limited Editions en sales.

Processing...