“Where fashion is designed to look great long after the seasonal trend is dead”

kaftan linnen retro

De kaftan; dé ultieme Summer chique jurk. 

De kaftan is by far, dé Summer Chique jurk. Warme dagen, zwoele zomeravonden. Niets draagt dan zo fijn en elegant als de kaftan. De kaftan is vrouwelijk, draagt lekker luchtig en staat iedereen.

Oorsprong van de kaftan

De kaftan (lang overkleed) kent een lange geschiedenis. Van origine een traditioneel gewaad en kent zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Later, rond de 16e eeuw verschenen de eerste kaftans in Marokko.

De wijde rechte jurk met wijde mouwen tot aan of net over de ellebogen wordt inmiddels wereldwijd gedragen en kent vele varianten. Van oudsher is de kaftan een opperkleed en aan de voorzijde open. Tegen het einde van de 19e eeuw werd de Kaftan geïntroduceerd aan het Westerse publiek. Het Westerse publiek had wel interesse in iets nieuws. Met name in Parijs werd deze exotische mode een enorme trend. Een grote liefhebber van de kaftan was de Brits-Amerikaans actrice Elisabeth Taylor. (27 februari 1932-23 maart 2011)

Actrice Elisabeth Taylor
Elisabeth Taylor (27-02-1932 | 23-03-2011)

Wanneer draag je de Kaftan?

Afhankelijk van het materiaal is de kaftan een zeer veelzijdig kledingstuk. Van een alledaagse outfit tot aan een haute-couture stuk. Je draagt hem naar het strand, rondom het huis, tijdens een lunch of bij een feestelijke gelegenheid.  Draag hem casual/elegant gecombineerd met een sandaaltje of met een hak. Voor een extra chique touch maak je jouw look af met één van de prachtige colliers van bijvoorbeeld; BeeGoddess (byJacky House of Jewellery)

Linnen; koel, elegant en natuurlijk

Linnen is een rijke stof. Een natuurlijke stof dat wordt gemaakt van vlas. Linnen is heel luchtig. Een perfecte koele stof voor in de zomer. Daarnaast gaat linnen langer mee en is het ook nog eens minder belastend voor het milieu. Omdat linnen, met name heel erg dun linnen en vaak kwalitatief minder goed, zeer kreuk gevoelig is, heb ik voor de kaftans van Halsduk gekozen voor een medium zware kwaliteit met een extra zachte touch. Deze kwaliteit kreukelt aanzienlijk minder dan de goedkopere en dunnere kwaliteit linnen. De linnen stoffen waarmee ik werk zijn 100% Baltisch linnen en leverbaar in diverse rijke en intense kleuren. De verschillende kleurvarianten vind je in de webshop van Halsduk by Esmee.  In het atelier van Halsduk kan je kiezen uit 20 verschillende kleuren linnen.  Daarmee kies je niet alleen de kleur die perfect bij jouw huid past, maar de kaftan wordt gelijk in de juiste maat voor je gemaakt.  

Groene kaftan jurk van Halsduk by Esmee
Kaftan by Halsduk | Tas See by Chloe, Mayke.com

Inhoud

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren