“Where fashion is designed to look great long after the seasonal trend is dead”

Onze materialen worden met de grootste zorg geselecteerd en ieder item wordt met pure passie vervaardigd. Met een dosis liefde en de juiste aandacht kun je jarenlang genieten van jouw Halsduk. Bij elke Halsduk die we leveren, ontvang je een certificaat waarop de samenstelling van jouw Halsduk vermeld staat, evenals advies over hoe je deze het beste kunt verzorgen. Hieronder geven we per artikel aan hoe je jouw Halsduk optimaal kunt reinigen en onderhouden.

Verzorgingstips zijden sjaals

Zijden sjaals & kimono’s

De zijde die we gebruiken in de Halsduk-collectie is van een hoge kwaliteit, waaronder zijden twill en zijden satijn, vervaardigd in Italië. Zijde staat bekend om zijn prachtige glans, zijdezachte aanraking op de huid en levendige kleuren.

Advies:

Om deze kenmerken in stand te houden, raden we het volgende aan:

Zijden sjaal: Maximaal 1 maal per jaar reinigen bij een professionele stomerij of voorzichtig reinigen in een hand lauw handwasje. Aan de lucht laten drogen. Dus in niet in de droogmachine!

Zijden kimono: Uitsluitend reinigen bij een professionele stomerij.

 

Cashmere blend sjaals

Onze cashmere blend sjaals bestaan uit een mix van fijne, zachte wol, cashmere en zijde. Deze verfijnde combinatie resulteert in een luchtige structuur die heerlijk aanvoelt op de huid. 

Advies:

Om deze zachtheid en luchtigheid te behouden, raden wij aan om deze sjaals uitsluitend te laten reinigen bij een professionele stomerij.

Kasjmier sjaal
Verzorgingstips Merino wol

Merino wollen sjaals & vesten

Merino wol, één van de fijnste kwaliteiten wol, is bekend om zijn comfort en zachtheid. Het kriebelt niet, reguleert de temperatuur, behoudt zijn vorm, en heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Dit betekent dat je je Merino wolproducten zelden hoeft te wassen.

Advies:

Regelmatig luchten, maximaal eens per jaar naar een professionele stomerij. Als je toch zelf wilt wassen, gebruik dan een koud wolprogramma met lage centrifuge, laat de sjaal of het vest plat drogen en vermijd de droogtrommel.

Handgeweven sjaals

De met zorg handgeweven sjaals van Halsduk zijn het resultaat van toegewijde vakmanschap in Nederlandse ateliers. Onze sjaals worden geweven met garens van kid mohair, extra fijne Merino wol en zijde, wat zorgt voor een lichte en luchtige kwaliteit. 

Advies:

Om deze eigenschappen te behouden, raden we aan de sjaals af en toe buiten te luchten en hoogstens eenmaal per jaar professioneel te laten reinigen bij een stomerij.

Verzorgingstips handgeweven sjaals
kimono jasje

Kimono jasjes

De stoffen gebruikt voor onze kimono jasjes zijn stuk voor stuk van uitzonderlijke kwaliteit, variërend van zijde en jacquard tot fijne wol en denim. Elk jasje is gevoerd met een voeringstof van viscose of cupro-viscose. 

Advies:

Om de levensduur te verlengen en het model en de kwaliteit van je kimono jasje te behouden, raden we aan om het regelmatig te laten luchten en af en toe professioneel te laten reinigen bij een gespecialiseerde stomerij. Het is belangrijk om het jasje nooit zelf te wassen.

Cupro-Viscose

Cupro-viscose staat bekend om zijn zachte en soepele textuur, die heerlijk aanvoelt op de huid. Onze cupro-viscose stoffen zijn voorzien van een zijde touch afwerking, waardoor ze een prachtige glans hebben en intense kleuren behouden. 

Advies:

Om deze kenmerken te behouden, raden we ten zeerste aan om items gemaakt van deze stof nooit zelf te wassen, maar ze uitsluitend te laten reinigen door een professionele stomerij. Als je item gekreukt is, hang het dan op in een licht vochtige ruimte, zoals de badkamer, of strijk het op een zijden programma aan de verkeerde kant van de stof om de zijdezachte glans te behouden en beschadiging te voorkomen.

Verzorgingstips Cupro viscose
kaftan jurk

Linnen

De uni linnen jurken van Halsduk zijn gemaakt van 100% Litouwse topkwaliteit linnen. Allemaal rechtstreeks afkomstig van de schilderachtige velden van Litouwen.

Linnen, bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en ademend vermogen, wordt al eeuwenlang gekoesterd om zijn tijdloze veelzijdigheid. De stoffen worden gemaakt volgens traditioneel vakmanschap door bekwame ambachtslieden die elke stof met liefde en aandacht voor detail weven. 

Advies:

Machine wasbaar tot 40°C op een zacht programma. Kleuren apart wassen. Drogen binnen aan de lucht of buiten in de schaduw. Strijken is niet nodig, maar als dit je voorkeur heeft, raden we aan om te strijken op middelhoog programma met stoom. 

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren