“Where fashion is designed to look great long after the seasonal trend is dead”

Couture Streetwear

Dead stock designer stof: duurzaam & exclusief

Het gebruik maken van dead stock designer stoffen, kan een duurzame optie zijn voor de mode industrie. De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Jaarlijks wordt er enorm veel kleding weggegooid, wat bijdraagt aan de afval problematiek en het uitputten van grondstoffen.

Dead stock stoffen, wat betekent dat eigenlijk?

Dead stock stoffen zijn overtollige stoffen die overblijven nadat een ontwerper of fabrikant hun productiecyclus heeft voltooid. De stoffen worden dan niet vernietigd, maar hergebruikt voor bijvoorbeeld het maken van nieuwe kledingstukken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van dead stock stoffen?

Om de hoeveel afval in de mode-industrie te verminderen, is het gebruik maken van dead stock stoffen een goede oplossing. Dit vermindert niet alleen de impact van de mode-industrie op het milieu, maar kan ook bijdragen aan het verminderen van de druk op natuurlijke hulpbronnen die nodig zijn voor het produceren van nieuwe stoffen. Daarnaast draagt het bij aan een circulaire economie, waarbij we de waarde van materialen behouden en verspilling verminderen.

Kimono jasje Halsduk
Halsduk dead stock

Van dead stock naar kledingstuk

Halsduk by Esmee maakt veel gebruik van dead stock stoffen. Denk aan designers, zoals Dries van Noten en Haider Ackermann. Voornamelijk exclusieve designer stoffen die op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Het zijn de pareltjes onder de stoffen die eruit gepikt worden voor het creëren van nieuwe items. Zoals bijvoorbeeld de kimono stijl jasjes van Halsduk. Het aanbod en de hoeveelheid meters van dead stock stoffen varieert per keer. Hierdoor bestaat de kans dat van 1 stof slechts 1 of 2 jasjes gemaakt kunnen worden. Uniek dus!

Inhoud

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren