“Where fashion is designed to look great long after the seasonal trend is dead”

Kimono jasje

Het kimono stijl jasje is tijdloos.

Waarom is een kimono stijl jasje tijdloos?  Wat houdt tijdloze mode nu eigenlijk in? Is tijdloos suf of juist hip? Drie vragen waar ik je vandaag antwoord op geef. 

Waarom is een kimono stijl jasje tijdloos?

Het model van dit jasje heeft natuurlijk niets meer te maken met de traditionele kimono zoals deze van origine wordt gedragen in Japan. De hedendaagse kimono’s, zoals wij ze in het modebeeld zien hebben een Westers sausje gekregen. 

Waarom is een dit model jasje dan zo tijdloos? Om een paar redenen. De vorm van het jasje zorgt voor een heerlijk draagcomfort. De rechte lijnen geven het jasje een eenvoudig toch stijlvolle uitstraling. In combinatie met een riem of obi, maak je het jasje helemaal af. 

Het model past bij alle trends en is op verschillende manieren te dragen en te combineren. 

Wat houdt tijdloze mode in?

Tijdloos zit hem in eenvoud. Maar een eenvoud die zo sterk is, dat je aan het model niets meer hoeft of wilt veranderen. Het gaat met alle trends mee. De effen kleuren zijn vaak goede basis kleuren die overal bij passen. 

Maar zelfs bepaalde prints kunnen tijdloos zijn. Denk aan rijke jacquard stoffen of tweed stoffen, waarin veel kleuren verwerkt zijn. Misschien draag je het niet continue, maar je kunt hem ieder jaar wel een paar keer uit je garderobe halen. Je zult verbaast zijn hoeveel complimenten je krijgt op een item wat misschien al wel een paar jaar oud is. 

Is tijdloos suf of juist hip?

Tijdloos is van alle tijden. Kijk naar grote merken, zoals bijvoorbeeld Chanel. De bekende Chanel tweedjasjes zijn nog steeds niet weg te denken uit het straatbeeld. 

Is tijdloos dan suf of hip? Suf zeker niet. Hip, ja! Je bent vast bekend met vintage kleding? Of terwijl, tweedehands kleding. Om het imago op te krikken noemen we het tegenwoordig vintage. Maar het principe is hetzelfde. Vroeger zag je meer de oude versleten stuks in de tweedehandswinkels liggen. Nu zie je voornamelijk mooie items die van goede kwaliteit zijn en bij alle trends passen. Van exclusieve designers tot de onbekende namen. 

Inhoud

Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring te verbeteren